Direktlänk till inlägg 28 november 2008

Och i Norrland ser man fram emot klimatkatastrofen...?

Av Kamal - 28 november 2008 03:48

Den 27 november 2008 samlades 150 beslutsfattare från hela norra Sverige i Umeå för att diskutera de effekter klimatförändringarna kommer att få på människor, miljö och ekonomi i Norrland om ca 50 år.

Konferensen arrangerades för tredje året och är ett gemensamt initiativ från landshövdingarna i Norrlandslänen.


Målsättningen ska enligt landshövdingarna vara att synliggöra Norrlands unika förutsättningar i Europa och världen. På det hela taget målas en positiv bild upp. Det talas om stora affärsmöjligheter kopplat till den kommande temperaturstegringen i en rapport om Norrlands förutsättningar för tillväxt och utveckling i klimatförändringens spår. Nya företag kommer att startas och turismen kommer att slå nya rekord om bara riskkapital kan lockas till norra Sverige. Rapporten har sammanställts av teknikkonsulten ÅF på uppdrag av länsstyrelserna och Swentec, Sveriges miljöteknikråd.


Detta är tyvärr ytterligare ett exempel på den naivitet och de skygglappar som finns hos många av vår samtids politiker, myndigheter och företagsledare. Man kan inte isolera Norrland och Sverige från resten av världen på detta sätt när vi står inför den största katastrofen i den moderna människans historia.


Klimatförändringarna kommer att orsaka katastrofer värre än syndafloden i stora delar av världen. Öknar kommer att bre ut sig över stora delar av vår planet - områden som idag är uppodlade. På andra håll kommer den stigande havsnivån att sluka delar av, eller hela länder. Inte bara u-länderna, utan även en stor del av EU kommer att drabbas mycket hårt. Södra Europa kommer att bli obeboeligt, och varför inte detta är en EU-fråga idag är obegripligt.


Men inte Norrland? Där diksuterar man hur man ska locka utländska investeringar och turister till Sveriges fem nordligaste län!


Turister?


Norrland kommer förvisso att se en stor tillväxt, nämligen i antalet flyktingar från miljökatastroferna söderöver. Hundratals och åter hundratals miljoner medmänniskor kommer att fly norrut för att inte gå under i de fasansfulla och snabba förändringar som vår planet står inför. Sverige kommer att vara ett av få länder som klimatflyktingarna kan söka sig till, och detta är en flyktingnivå som det inte finns någon som helst möjlighet att reglera.


Vi måste nu förlåta beslutsfattarna i Norrland för deras naivitet. Det är ett gammalt och invant sätt att tänka som kommer till uttryck i deras tankegångar. De talar om ett slags boom för Norrlandsekonomin när i själva verket hela världsekonomin kommer att kollapsa. De tycks tro att Sverige kan kapslas in i en skyddande glasbubbla medan nationerna bryter samman i resten av världen. De tänker på ökad turism när mer än en miljard människor kommer att fly för sina liv från ofattbara fasor.


Länder som Sverige, Finland, Norge, Kanada och norra Ryssland kommer inte att ha någon som helst möjlighet att värna sina nationsgränser eller föra någon slags reglerad flyktingpolitik i slutet av detta sekel. Det enda vi kan göra är att börja planera och bygga för den kommande flyktingvågen. Det är till detta som vi behöver utländska investeringar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kamal - 15 april 2013 13:06

The Principles of The Bahai Faith     The oneness of mankind – Mänsklighetens grundläggande enhet     Universal peace upheld by a world government – Internationell fred gnm en världsregering     Independent investigation of truth &n...

Av Kamal - 17 november 2012 17:51

Osjälviskhet och öppenhet leder till kunskap och förståelse och samförstånd Om vår bägare är full av själviskhet, finns där ingen plats för livets vatten. Det förhållandet att vi tror oss själva ha rätt och alla andra fel, är det största av alla hi...

Av Kamal - 28 maj 2009 08:02

För oss som gillar science fiction som inte är matiné är det glädjande att Kanal 5 äntligen visar fjärde säsongen av Battlestar Galactica. Avslutningen på tredje säsongen var minst sagt mystisk, med många frågor som tittarna måste få svar på Tyvärr g...

Av Kamal - 17 maj 2009 00:36

Laddade ner Neros pröva-på-i-30-dagar-version (trial version), och fann att installationsfilen innehöll  aggressiva virus. Man kan tycka att en så etablerad aktör som Nero – som sålt DVD- och CD-brännarprogram i många år – borde rensa det...

Av Kamal - 2 maj 2009 14:19

Var och en måste fritt och utan påverkan få söka efter sanningen.    Detta är en av bahá'í-trons hörnpelare. Den gäller visserligen i alla sammanhang, men inom bahá'í-rörelsen har friheten att ta reda på sanningen främst handlat om en process...

Presentation

Omröstning

När tror du att Jorden kommer att vara ett enda land och mänskligheten dess invånare?
 Aldrig
 Före år 2050
 Före år 2100
 Före år 2200
 Före år 2300
 Före år 2500
 Före år 3000
 Efter år 3000
 Vet inte

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards