Alla inlägg den 1 september 2007

Av Kamal - 1 september 2007 17:46

Hur ska USA kunna intigreras i en framtida världsfederation? Men tanke på landets traditioner och hur invånarna ser på sitt land torde det bli mycket svårt. USA vill ju knappt vara med i FN. Det är ingen slump att 'Abdu'l-Bahá uppenbarade flera böner on just Amerikas Förenta Stater.


Till råga på allt kommer vi förmodligen att tvingas stycka upp USA i dess delstater, så att Maine, Florida, Kalifornien, Alaska, Hawaii, New York och de andra delstaterna i USA blir delstater jämbördiga med Sverige, Norge, Japan, Peru i Jordens Förenta Stater.


I och med att Gud sände Bahá'u'lláh med budskapet om världens enande har denna process satts igång. Det kommer onekligen, förr eller senare, att bli som Gud har bestämt, för världens befolkning är mogen för detta sammangående i Guds ögon. Hur svår den gamla världsordningens dödskamp och den nya världsordningens födslovåndor blir beror på mänskligheten själv. Hittills har vi genomlidit en hel del sedan 1860-talet, då Bahá'u'lláh förkunnade Guds vilja om nationernas avskaffande, nedrustning och sammangåendet i ett världssamhälle. Personligen tror jag inte att vi klarar det detta århundrade (2001 – 2100) heller, och vissa av profeten Bábs förutsägelser tyder på att vi kommer att tvingas genomlida ytterligare ett världskrig. 


Även andra jätteländer med delstater eller regioner (med mer eller mindre egen kultur) måste indelas i nya delstater. Kina, Ryssland, Indonesien, Sydafrika, Brasilien, Indien och möjligen Tyskland är exempel. Det starkaste argumentet för detta är Bahá'í-läran lag om oneness in diversity, dvs. enhet med pluralism. För att Jordens Förenta Stater ska kunna dra nytta av exempelvis Tibets unika kultur måste Tibet bli en delstat jämbördig med t.ex Manchuriet, Grönland, Sverige eller Kalifornien.


Indelningen i delstater kan kanske förefalla naturlig, men den blir säkert ett jättearbete för den kommitté Universella Rättvisans Hus ger i uppdrag att ta fram ett förslag. Många folk (kurderna, samerna, inuiterna, etc) kommer att kräva att få bli en delstat jämställd med de andra. Andra krafter kommer att motsätta sig detta. För det är ändå Den mindre fredens världsordning vi talar om. I en ännu avlägsnare framtid går vi in i Den större fredens världsordning – en värld där alla tror på Gud och lever efter kärleksbudet.

Av Kamal - 1 september 2007 17:40

Hur ska man filma sin familj eller sina vänner på stan i fortsättningen, när det finns en risk för att man smygfilmar folk i bakgrunden?


Riksåklagaren vill att Högsta Domstol-
en ska pröva om det ska vara olagligt
att filma någon utan dennes vetskap.

Fallet gäller en man som riggade upp
en kamera i sin exsambos sovrum och
filmade när hon hade sex med en annan
man. Filmerna skickades sedan bl.a
till exsambons mamma.

Tingsrätten dömde mannen för olovlig
avlyssning och förtal. Hovrätten
dömde honom även för ofredande.

RÅ hoppas att HD tar upp fallet för
att utreda var gränserna för ofred-
ande går när det gäller smygfilmning.

Presentation

Omröstning

När tror du att Jorden kommer att vara ett enda land och mänskligheten dess invånare?
 Aldrig
 Före år 2050
 Före år 2100
 Före år 2200
 Före år 2300
 Före år 2500
 Före år 3000
 Efter år 3000
 Vet inte

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards