Alla inlägg den 7 juli 2007

Av Kamal - 7 juli 2007 17:25

ONE LOVE - LET'S GET TOGETHER


One Love, One Heart
Let's get together and feel all right
Hear the children crying (One Love)
Hear the children crying (One Heart)
Sayin' give thanks and praise to the Lord and I will feel all right
Sayin' let's get together and feel all right

Let them all pass all their dirty remarks (One Love)
There is one question I'd really like to ask (One Heart)
Is there a place for the hopeless sinner
Who has hurt all mankind just to save his own?
Believe me

One Love, One Heart
Let's get together and feel all right
As it was in the beginning (One Love)
So shall it be in the end (One Heart)
Give thanks and praise to the Lord and I will feel all right
One more thing

Let's get together to fight this Holy Armageddon (One Love)
So when the Man comes there will be no no doom (One Song)
Have pity on those whose chances grove thinner
There ain't no hiding place from the Father of Creation

Sayin' One Love, One Heart
Let's get together and feel all right
I'm pleading to mankind (One Love)
Oh Lord (One Heart)

Give thanks and praise to the Lord and I will feel all right
Let's get together and feel all right


(Trad. jamaicansk sång/Bob Merley

Av Kamal - 7 juli 2007 16:23

År 1907 publicerades Julia M. Grundys "Ten Days in the Light of Akká". Akká – som en gång var en fängelsestad där Bahá'u'lláh spärrades in – ligger strax söder om Haifa vid kusten i det som idag är norra Israel. Julia Grundy kallade landet, som hon besökte redan 1874, för "Syrien", vilket vid tidpunkten för hennes besök var namnet på hela provinsen. Jag har här översatt Syrien med Detta land, då Julia Grundy syftade särkilt på Nya Testamentets Galliléen och kusten i sin text.


Bahá'u'lláhs sondotterson och Baha'i-trons Beskyddare Shoghi Effendi avled 1957 utan att ha fått några barn och utan att ha utpekat någon efterträdare. Baha'i-tron stod utan Beskyddare och något Rättvisans Hus hade ännu inte tillkommit. Berget Karmel bakom Akká och Haifa, som redan beskyddade kvarlevorna av den älskade Bábs kropp, fick då i sin andliga skepnad beskydda den unga Tron. Inom några år fanns ett Rättvisans Hus på berget Karmel och ett bibliotek för Trons alla heliga skrifter. Inom några decennier fanns där utbildningsinstitutioner och andra tillbyggnader fulla av andligt och socialt liv.


Baha'i-tron brukar beskriva byggnationerna på Karmel i dess slutliga form som en Ark. Noas ark var planetens beskyddare. Karmel tog vid som Beskyddare efter Shoghi Effendi. Så här skriver Julia Grundy om berget Karmel 1874:


Historien om berget Karmel är helig historia. En andlig atmosfär omger detta Guds berg. Elias och Jesus tillbringade delar av Sina dyrbara liv på det. 'Abdu'l-Bahá älskar Berget Karmel och har ofta besökt det, och ibland stannat över natten, i bön och samtal med Gud, i grottorna som ger utsikt över Medelhavet. Detta land är världens centrum. Omfattningen av och variationen i dess resurser, dess underbara bördighet och de naturliga fördelarna kommer att göra dess framtida historia utomordentlig. Dess utvecklingsmöjligheter är obegränsade. Det är en brännpunkt av intresse i världshistorien, platsen för Det Gamla och Det Nya Jerusalem. Berget Karmel kommer att vara ett kunskapens berg, ett fridens berg, och ett berg för beskydd i framtiden – Guds Vingård. Vi kommer att inte att få uppleva detta medan våra kroppar ännu är vid liv, men vi kommer att se det andligen. Berget Karmel kommer en dag att vara täckt med imponerande universitet och colleges. Där kommer de fattiga att få njuta av de allra största fördelarna från inrättningarna av avgiftsfria utbildningsinstitutioner.

Detta är Det Heliga Landet från vilket alla profeterna och de heliga männen kom. Inget land i världen har ett sådant klart ljus för religion. Guds Ljus har ständigt skinit på världen från detta land, och Guds Religion har haft sin upprinnelse och uppenbarelse här. Det är underbart även i materiell mening. Fenisierna kom härifrån. Deras imponerande civilisationer spreds från detta land. Abraham kom till detta land. Här blev Hans undervisning känd. Konungen Av Salem, Melkisedek*, kom från detta land. Alla profeterna verkade här.



*Denne Melkisedek var kung i Salem och präst åt Gud den Högste. Det var han som mötte och välsignade Abraham när denne vände tillbaka efter sin seger över kungarna. Det var åt honom Abraham gav tionde av allt. Först och främst betyder hans namn ”rättfärdig konung”, vidare är han kung i Salem, det vill säga ”fredskonung”. Han har ingen far, ingen mor och inget stamträd. Hans dagar har ingen början, hans liv inget slut. Han är lik Guds son: han förblir präst för alltid.

Presentation

Omröstning

När tror du att Jorden kommer att vara ett enda land och mänskligheten dess invånare?
 Aldrig
 Före år 2050
 Före år 2100
 Före år 2200
 Före år 2300
 Före år 2500
 Före år 3000
 Efter år 3000
 Vet inte

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards