Alla inlägg den 11 juli 2007

Av Kamal - 11 juli 2007 17:19

"Årligen dör eller skadas svårt minst
3.000 svenskar på grund av misstag
inom vården. Troligen är skadorna
inom sjukvården lika vanliga som
olyckorna i trafiken.

Det framkom vid ett seminarium som
Sveriges kommuner och landsting (SKL)
anordnade under Almedalsveckan på
Gotland, skriver Svenska Dagbladet.

Nu satsar SKL på att höja patient-
säkerheten så att antalet dödsfall
halveras på två år. Baserat på inter-
nationella uppgifter riskerar ca var
tionde patient att utsättas för något
slags misstag inom sjukvården." Det är nu 18 månader sedan den svenska sjukvården nästan dödade mig. De gav mig en livsfarlig sjukdom när jag var inlagd.De skickade hem mig med sjukdomen, utan att bry sig om att undersöka mig.Sköterskorna såg att jag visade övertydliga tecken på att ha blivit smittad.Men läkaren skrev ut mig och skickade hem mig i taxi utan att vare sig titta på migeller prata med mig eller mina anhöriga  Jag har ännu inte fått någon ursäkt eller förklaring.Något skadestånd har jag inte sett till.  Jag visste inte att vi var så många. Om 3 000 dör, hur många är det som nästan dör?  Som fågel Fenix får vi resa oss ur askan. Men hur många kan någonsin flyga mer?Om man släppte in Gud på sjukhusen så kanske dessa tragedier skulle minska i omfattning. 

Av Kamal - 11 juli 2007 12:58

'Alá'u'lláh – Guds Upphöjdhet på er alla!


Baha'i-tron är så fylld av kloka anagram att det inte kan vara en slump. Det som alla Baha'i-tron känner till är bahá - abhá.


Men det finns så mycket mer att upptäcka. Baha'i skiljer sig ju dramatiskt från de flesta andra religioner genom att erkänna Darwins evolutionslära. Faktum är att Baha'i-tron har tänkt ett steg vidare. Vu har, som evolutionsläran säger, gemensamma förfäder med alla däggdjur och vi och aporna har en gemensam förfader. Vi har successivt utvecklats till de människor vi är idag, och vi kommer att fortsätta att utvecklas, biologiskt sett. I vilket skede i vår biologiska evolution som Gud inpräglade Sin avbild i våra själar vet jag inte. Kanske var skapelsen igångsättandet av en mycket långvarig process. Det är hur som helst svårt att tala om tidpunkter eftersom Gud befinner Sig utanför tiden.


Baha'i-tron tror på en progressiv utveckling av religion och andlighet. Varje gång en ny profet kommer till oss med nya instruktioner från Gud så beror det på att mänskligheten har tagit ytterliga några steg på den andliga utvecklingsstegen. Det pågår alltså en andlig evolution vid sidan av den biologiska.


I detta sammanhang är det intressant att Ridwan  (Baha'i-trons största högtid) och Darwin (evolutionsteorins fader) är anagram. Andra anagram är:


Israel - Is real

Karmel - El Mark (El är en mycket gammal benämning på Gud och Mark betyder land eller märke, ellar landmärke; Guds landmärke)

Carmel - Calmer (lungnare, stillsammare, mer rofyllt)

Teheran - He aren't / He near T


Kan ni fler anagram –- hör av er 

Presentation

Omröstning

När tror du att Jorden kommer att vara ett enda land och mänskligheten dess invånare?
 Aldrig
 Före år 2050
 Före år 2100
 Före år 2200
 Före år 2300
 Före år 2500
 Före år 3000
 Efter år 3000
 Vet inte

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards