Alla inlägg den 26 juli 2007

Av Kamal - 26 juli 2007 16:17

Alla religioner är inte behäftade med syndafallstanken. Jag kan exempelvis inte hitta något sådant i Buddhismen, Jainismen eller Shinto. Det finns t.ex ingen gud som straffar en buddhist; individen skapar själv sin karma och skördar frukterna av sina egna gärningar.


Idén med en svartsjuk, vrångsint och oberäknelig gud som straffar människorna för deras olydnad – tyvärr en realitet i de Abrahamitiska religionerna Judendom, Kristendom och Islam, och kanske Baha'i – härstammar från Mellanöstern. I samtliga fall är det människor som i efterhand förgripit sig på gudsmanifestationer som Moses, Jesus och Muhammed genom att förvanska Deras texter så att de skulle passa samhällets eller politikens syften. Endast mystikerna i dessa religioner –- Kabbala bland judarna, Gnostikerna bland de kristna, Sufi-ordnarna bland muslimerna och ???vad??? bland baha'ierna har försökt stå emot vrångbilderna av Gud och Hans profeter.


Inte kan väl Gud ha sagt förljande till Moses:



"Om någon ligger med en kvinna

som har sin månadsrening och

blottar hennes nakenhet,

blottar han hennes blodflöde.

De skall båda utrotas ur sitt

folk."


Men det har Han, enligt någon lag som någon ivrig skribent långt i efterhand petat in i Moseböckerna. Lögn och övervåld mod Moses, säger jag! 


I Nya Testamentet har vi Jesus lära om förlåtelse och kärlek. Det slutar storstilat med att Han till och med dör på korset för att ta på Sig våra synder. Sedan förstör man hela denna underbara lära genom att lägga in den ondskefulla Uppenbarelseboken allra sist i Bibeln. Ser ni inte att Uppenbarelseboken innehåller en helt ny lära som inte har någonting med Jesus Kristus budskap att göra. För plötsligt har en figur som heter Satan eller Antikrist makt nog att ta över jorden och mänskligheten för en tid. Och efter denna tid ska vi slitas upp ur våra gravar och dömas -- vissa till tortyr i evighet. Det stämmer inte. Jesus tog på sig våra synder. Ta bort Uppenbarelseboken ur Bibeln -- för den är bara en källa för skräckfilmer och djävulssekter.


Både Muhammeds liv och Koranen har drabbats av metervis med tolkningar. Annars kan man inte förstå Koranen, har de lärda hävdat. De förstår inte att Koranen är poesi, att det är meningen att orden ska dansa in i våra hjärtan. Ordet talar till våra själar, inte till våra hjärnor, om ni blott kunde förstå det... Om man läser Koranen som prosa måste man säkert tolka den. Och då blir det fel, mycket fel, på många ställen. Då blir det krig och splittring i stället för den ENHET Koranen talar om. Det är inte svårt ens för den oerfarne att läsa Koranen som Guds poesi, men vill man inte så vill man inte. 


Se upp nu så att inte även Bahá'u'lláhs texter blir manipulerade!!! 


----- 


En av de roligaste skildringarna av Djävulen är den som finns i Anne Rices bok "Djävulens Frestelser". Där målas Gud upp som ointresserad av mänsklighetens problem och lidanden medan Djävulen ursprungligen är en ängel vid namn Memnok som gnäller och tjatar på denna närmast lata Gud om att hjälpa människorna.

Presentation

Omröstning

När tror du att Jorden kommer att vara ett enda land och mänskligheten dess invånare?
 Aldrig
 Före år 2050
 Före år 2100
 Före år 2200
 Före år 2300
 Före år 2500
 Före år 3000
 Efter år 3000
 Vet inte

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards